Info

Bivše kamiondžije radikalizuju protest: Svakog dana ispred zgrade Gradske uprave

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 25 09 2018

Bivši radnici "Zastava kamiona" odlučili da radikalizuju borbu za svoja prava. Kako je najavljeno, po 20 njih će se svakodnevno smenjivati u protestu ispred Skupštine grada, a sa tim su počeli jutros.

Grupa bivših radnika fabrike "Zastava kamioni", koja već dva meseca protestuje tražeći zaostale plate i povezivanje staža, u ponedeljak je na Trgu kod krsta jednoglasno odlučila da radikalizuje štrajk. Kako je najavljeno, po 20 njih će se svakodnevno smenjivati u protestu ispred Skupštine grada, a preostali će nastaviti da ponedeljkom, paralelno sa skupom ispred Gradske uprave, protestuju i "Kod krsta", pišu Večernje novosti.

Večernje novosti podsećaju da oko 300 bivših radnika pomenute fabrike, i pored pravosnažnih sudskih presuda, već godinama potražuje između 150.000 i milion dinara. U "Zastava kamionima" je, inače, pre nekoliko dana ovdašnji Privredni sud otvorio stečaj, a radnicima je preporučeno da prijave svoja potraživanja.

Delegaciju nezadovoljnih ljudi su u međuvremenu primili i predstavnici lokalne samouprave, koji su im obećali da će posredovati kod nadležnih u Vladi Srbije.

"Ako u stečajnoj masi ne bude dovoljno novca za isplatu bivših zaposlenih, od nadležnih tražimo da se ovaj problem reši shodno Protokolu iz 2008, koji predviđa da se svim "Zastavinim" radnicima izmiruju plate i druge obaveze do privatizacije ili drugog oblika promene vlasništva nad fabrikom", kaže čelnik Inicijativnog odbora za organizovanje protesta Milojko Popović.

Izvor: Večernje novosti

Izvor: Novosti