Info

Bliži se krajnji rok za uplatu poreza na imovinu, može i BEZ PROVIZIJE - evo kako

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 09 05 2023

Rok za plaćanje poreza na imovinu za drugi kvartal ističe 15. maja, a iz Narodne banke Srbije obaveštavaju da je moguće uplatu izvršiti bez provizije, ali samo Dina karticom na šalterima Uprave za trezor.

Poreski obveznici koji putem reprograma izmiruju zaostala dugovanja, takođe treba da do ovog datuma uplate svoje redovne obaveze.

Dina karticom, takođe bez provizije, moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, na šalterima Uprave.

Podsetimo, poreska rešenja za porez na imovinu fizičkih lica za drugi kvartal tekuće godine još uvek nisu stigla na adrese Kragujevčana, pa smo nadležne pitali kako građani da znaju koliko treba da platite u tom slučaju?

Iz Poreske uprave Kragujevac rekli su za naš portal da će rešenja distribuirati krajem maja, a da građani porez na imovinu za fizička lica za drugi kvartal plaćaju po prošlogodišnjim rešenjima.