Info

Bogat program besplatnih sadržajia za mlade koji leto provode u gradu

Autor: Jovana Mladenović
16:47 | Četvrtak, 30 06 2016

Deca i mladi koji leto provode u gradu dane rasprusta će moći da ispune sportskim, edukativnim, kreativnim i zabavnim sadržajima, besplatno, u okviru programa "Leto za mlade u gradu". Na raspolaganju su im škole plivanja, vaterpola, radionice košarke, stonog tenisa, odbojke na pesku, kursevi stranih jezika, zabavni sadržaji u Arena Fun Factory i Cineplexx-u, predstave, koncerti.

U saradnji sa ustanovama, organizacijama i udruženjima grad Kragujevac počinje sa realizacijom programa “Leto u mlade u gradu“ od 4. jula do 31. avgusta. Programom su obuhvaćeni bogati sportski, edukativni, kreativni i zabavni sadržaji.

Deca uzrasta od 5 do 15 godina će na otvorenim bazenima svakog dana od 08 do 10 sati moći da idu u besplatnu školu plivanja. Zbog pretpostavke da će za školu plivanja biti najveće interesovanje utvrđeni su i prioriteti pri izboru kandidata, pa će tako prednost pri prijavljivanju za ovaj sportski program imati deca samohranih roditelja, ona čiji roditelji primaju socijalnu pomoć, deca bez roditeljskog staranja, deca sa deformitetom kičmenog stuba i deca iz porodica sa više od dva deteta. Škola plivanja biće organizova u dve grupe, prva grupa sa prvim časovima plivanja kreće u ponedeljak 4. jula i završava 2. avgusta, dok druga grupa kreće 3. avgusta i završava 31. avgusta.   

Za decu uzrasta od 5 do 16 godina koja bi ovog leta htela da treniraju vaterpolo, organizuje se besplatna škola, svakog dana od 09 do 12 sati. Od sportskih sadržaja tu su i radionice košarke, stonog tenisa i odbojke na pesku koje će biti organizovane od 08 do 10 časova na košarkaškom terenu u Velikom parku.

Od edukativnih sadržaja u Kancelariji za mlade će od 9. do 25. jula biti organizovana radionica za italijanski, a od 25. jula do 25. avgusta za španski. Tokom avgusta planirana je kreativna radionica glume i slikanja. Svakog utorka od 18 do 20 sata zabavni sadržaji za mlade biće besplatni u Arena Fun Factory u TC “Plaza“, dok će termini za projekcije crtanih filmova i filmova za decu i mlade u bioskopu Cineplexx Plaza biti naknadno utvrđeni.

Otvorena scena u Velikom parku rezervisana je za kuncerte, predstave i izložbe.

Svi zainteresovani za programe tokom letnjeg raspusta koje organizuje grad Kragujevac mogu da se prijavljuju svakog radnog dana u Kancelariji za mlade koja se nalazi u ulici Save Kovačevića broj 5, a prijava se nalazi na sajtu grada.