Info

Boris Kovačević: Nikolić je teg oko vrata gradu koji vodi

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Portal InfoKG objavljuje niz razgovora sa kragujevačkim političarima u kojima su sumirali godinu za nama i izneli svoja očekivanja za otpočelu - kako će građani Kragujevca živeti u 2018. godini?

Na naša pitanja danas odgovara Boris Kovačević, predsednik Gradskog odbora Liberalno demokratske partije u Kragujevcu.

Kako ocenjujete atmosferu u gradu Kragujevcu u 2017. godini?

Nema ocene. Vlast koja kreira stanje u gradu nema na osnovu čega da se oceni u 2017. godini. To je kao u školi, postoje ocene od 1 do 5, ali ukoliko se ne pojavljujete na časovima, ostajete neocenjeni, što svakako ne podrazumeva prelaznu ocenu. Nakon toga idu razredni ili popravni ispit, ali u ovom slučaju najbolje bi bilo da se svi kolektivno ispišu iz škole. Što se građana tiče, upravo zbog toga, 2017. godinu je krasila potpuna apatija, malodušnost, otaljavanje života i, što je najgore, odsustvo svake nade u bilo šta drugačije. To moramo promeniti.

Kako će Kragujevčani živeti u 2018. godini?

Kako će biti u 2018. godini zavisi od toga da li će biti suštinskih političkih promena. Tu ne mislim samo na promene u vladajućoj strukturi, već na drugačiji sistem, pristup i način vođenja grada. Ukoliko sve ostane isto, za građane će to biti još jedna godina sve težeg preživljavanja. Evidentno je, međutim, da, nakon što Tomislav  Nikolić nije ponovo izabran za predsenika Srbije, što bi gradonačelniku i njegovim saradnicima obezbedilo komfor i sigurne pozicije i u narendnih 5 godina, dolazi do narušavanja odnosa vodećeg čoveka Kragujevca i predstavnika svih državnih institucija koje mogu presudno uticati  na razvoj i perspektive gradova. Tako gradonačelnik postaje teg oko vrata gradu koji vodi. Budući  da i Kragujevac njemu postaje teg oko vrata, nadam se da će do neminovnih promena doći bez odugovlačenja, odupiranja i mrcvarenja pre svega građana. Kragujevac definitivno zaslužuje drugačiji tretman i grad je koji ima puno sposobnih i energičnih ljudi koji ga mogu voditi na pravi način.