Info

BRAVO ZA HUMANOST: U The Empty Shop-u za mesec dana prikupljeno gotovo TRI TONE garderobe (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
09:30 | Subota, 18 01 2020

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj praznoj radnji unutar šoping centra Kragujevac Plaza, koja je mesec dana služila kao mesto gde građani Kragujevca i okoline mogu donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je čak 2,7 tona garderobe koja će u narednom periodu biti podeljena onima kojima je potrebna.

„Veoma nam je drago što smo uspeli da prikupimo toliku količinu garderobe tokom rada The Empty Shop-a, a još nam je draže što je sam koncept uspeo da privuče veliku pažnju, ukaže i podseti na potrebe za ovakvim tipom donacija. Želim da pozovem građane da nastave ovu humanu priču u narednom periodu i ubuduće pomažu organizacije poput Crvenog Krsta Kragujevac“, kaže Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

Deo prikupljene garderobe je već podeljen članovima 76 porodica u prostorijama Crvenog krsta, kao i predstavnicima 21 mesne zajednice (u gradskom, prigradskom i seoskom području) koji će, u narednom periodu, preuzetu garderobu podeliti građanima.

„Crveni krst Kragujevac je izuzetno zadovoljan količinom i kvalitetom prikupljene garderobe, koju su plemeniti Kragujevčani nesebično poklanjali od srca. Posebno nas raduje što ima dosta garderobe za decu. Hladnoća najviše ugrožava najranjivije grupe: decu, bolesne, stare, nemoćne, one koji žive na udaljenim lokacijama. U narednim danima, u saradnji sa seoskim i gradskim mesnim zajednicama, Crveni krst će sprovoditi podelu garderobe, prvo za sve one građane kojima u ovim hladnim danima nedostaje topla odeća.“ izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

The Empty Shop projekat u šoping centru Kragujevac Plaza je drugi po redu projekat ovog tipa i predstavlja nastavak uspešne humanitarne akcije koja je nedavno održana u šoping centru Promenada Novi Sad tokom koje je prikupljeno više od 6 tona garderobe. 

Galerija slika