InfoFoto: Vlada Republike Srbije - srbija.gov.rs

Brnabić: Dolazak IBM u kragujevački Data centar ogroman uspeh i prekretnica za Srbiju

Autor: InfoKG
14:30 | Sreda, 02 12 2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je to što je IBM postao prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, prekretnica za dalju tranziciju Srbije ka ekonomiji zasnovanoj na informacijama, ali i za jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje, piše Tanjug, a prenose nacionalni mediji.

Ona je to napisala na Tviteru povodom vesti da je američka tehnološka kompanija IBM postala prvi korisnik Državnog data centra u Kragujevcu.

"Ogroman uspeh i važna vest za Srbiju. Ovo je prekretnica ne samo za našu dalju tranziciju ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama, već i za dalje jačanje kredibiliteta Srbije kao stabilne i sigurne zemlje. Hvala partnerima iz #IBM na poverenju", napisala je Brnabić.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu objavila je danas na ovoj društvenoj mreži da je američka kompanija IBM koja se bavi računarskim tehnologijama postala prvi komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu, kao i da je danas potpisan Ugovor o smeštanju opreme ove kompanije u taj centar. 

Izvor: Tanjug, nacionalni mediji