InfoFoto: Vlada Republike Srbije - srbija.gov.rs

Brnabić: Kompleksna situacija i u Kragujevcu

Autor: InfoKG
16:30 | Četvrtak, 23 07 2020

Kragujevac je jedan od gradova Srbije u kojima je kompleksna situacija sa Korona virusom, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da u Srbiji imamo više otpuštenih pacijenata, nego onih što moraju biti primljeni, kao i da ima dovljno slobodnih mesta u zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji. 

Na konferenciji za novinare premijerka Ana Brnabić, pored toga što je iznela nove podatke o broj testiranih i zaraženih u Srbiji, izjavila je da je i u Kragujevcu situacija kompleksna. 

I dalje je daleko najveći broj zaraženih u Beogradu. Najkompleksnija situacija je i dalje u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Šapcu. Ono što ohrabruje jeste da sada imamo stabilno smirivanje situacije u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i da tu skoro da nemamo novozaraženih”, rekla je Brnabić. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar se potom nadovezao o broju slobodnih mesta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. 

Ono što je dobro i ohrabruje, imamo više otpuštenih pacijenata, izlečenih, nego onih koji dolaze na lečenje. Najbitnije za građane Srbije i zdravstveni sistem je da ima dovoljno mesta i da su svi kapaciteti preusmereni tako da i za scenario da dođe do nekog naglog skoka, neke nepredviđene situacije ili bilo čega da mogu ljudi da se zbrinu. Imamo kapacitete, zdravstvene radnike, opremu, lekove, sve ono što je neophodno i nastavićemo i dalje da vodimo računa o tome. Uradićemo sve da se izborimo sa ovim“, rekao je Lončar.