InfoFoto: Printscreen - TV Prva

Brnabić: Za 492 radnika Fiata isplaćene otpremnine

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 01 07 2022

Svih 492 radnika Fiata dobilo je otpremnine potpuno u skladu sa dogovorom koji su postigli sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a to znači po 790 evra, odnosno 93.000 dinara po godini staža. To je gostujući na TV Prva rekla predsednica Vlade Ana Brnabić i dodala da su oni u stvari i bili tehnološki višak, dok je ostalih 1.550 radnika potrebno Stellantisu, piše Tajnug, a prenose mediji.

"Radi se o tome da li oni žele da pristanu da idu u inostranstvo, jer to je način da ih u međuvremenu dok ne počne da se pravi električni model, dakle u narednih 18 ili najviše 24 meseca 'Stellantis' zadrži. Oni imaju garantovan posao kada se vrate", rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Dodala je da je Vlada za njih dobila i dodatnu ponudu od strane "Stellantisa" a to je ono što su radnici tražili i ranije, a podrazumeva da tri meseca rade u inostranstvu, a mesec dana da budu u Kragujevcu.

Prema njenim rečima, radnici imaju još nedelju dana da se izjasne žele li da idu u inostranstvo tako da su tamo ukupno 18 ili 24 meseca i da dobijaju bonuse, ili tri plus jedan mesec, a da i dalje dobijaju bonuse s tim da je broj rata smanjen u odnosu na to kako idu.

Istakla je da to koliko će oni tamo ostati zavisi od toga koliko će brzo početi da se prave automobili u Kragujevcu. 

Izvor: Tanjug, mediji