InfoFoto: Arhiva

Budući brucoši u trci za UPIS NA FAKULTETE kragujevačkog Univerziteta

Autor: Branko Vukašinović
14:15 | Petak, 21 06 2019

Na 12 fakulteta kragujevačkog Univerziteta u toku je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija, koje će trajati do 24. juna. Na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta za upis u prvu godinu studija ima ukupno 3.778 slobodnih mesta. Od tog broja, 2.408 je budžetskih, dok je 1.370 samofinansirajućih.  

Polaganje prijemnih ispita biće održano od 24. juna do 3. jula prema rasporedu objavljenom na fakultetu, dok će do 20. jula biti završen upis u prvom upisnom roku.

Iz Univerziteta u Kragujevcu su saopštili da fakulteti do 1. avgusta treba da raspišu konkurs za drugi upisni rok, koji će trajati od 2. do 20. septembra. 

Najviše slobodnih mesta ima na Pravnom, Ekonomskom i Fakultetu inženjerskih nauka. Cene školarina za osnovne akademske studije na fakultetima ovdašnjeg Univerziteta kreću se od 39.000 do 170.000 dinara, u zavisnosti od fakulteta i smera.  

Sve informacije o upisu u prvu godinu osnovnih, integrisanih i strukovnih studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, pročitajte OVDE, a cene školarina OVDE.