“Budućnost” NEGIRA navode “Sušice” o INCIDENTU u Valjevu

Utorak, 24 Septembar 2019 10:00Autor: InfoKGFoto: Printscreen - YouTube/Fudbal Zapadne Srbije

Povodom incidenta u Valjevu u utakmici osmog kola Srpske lige Zapad, oglasio se i Fudbalski klub Budućnost Krušik iz kog je poručeno da nema potrebe da bilo šta demantuju iz saopštenja FK Sušica, jer, kako kažu, ništa što je navedeno u njemu nije tačno.   

Utakmica osmog kola Srpske lige Zapad između FK “Budućnost Krušik” iz Valjeva i FK “Sušica” iz Kragujevca (1:0) završena je incidentom, povodom kojeg su se Kragujevčani oglasili saopštenjem i naveli da su ih protivnički navijači gađali flašama i biciklima dok su bili u svlačionici. Suprotno saopštenje je stiglo iz Valjeva, koje negira ove navode, pišu Večernje novosti.

"Fudbalski klub Budućnost Krušik nema potrebe da bilo šta demantuje iz saopštenja FK Sušice, jer ništa što je navedeno u njemu nije tačno. Naši igrači, treneri i bilo ko od prisutnih klupskih ljudi u restriktivnom prostoru nije učestvovao u bilo kakvom incidentu. Redarska služba i policija su u dva navrata sprečili sukob gostujućih igrača i navijača sa navijačima domaćina, prvo na tribinama, a potom van restriktivnog prostora. Uostalom, postoje službena lica, kako fudbalska tako i policijska, i treba sačekati njihove izveštaje iz kojih će se lako utvrditi ko je vinovnik incidenta i da se on nije dogodio u svlačionici gostujuće ekipe. Na zahtev tužioca u valjevskom MUP su izjave dali svi akteri incidenta i službena lica pred čijim očima se sve odvijalo. Među njima nema ni jednog iz FK Budućnost Krušik", kažu Valjevci i uzvraćaju optužbe:

"Za tvrdnju da smo na terenu bili zaštićeni od sudijske trojke nema osnova. Pobedu smo izvojevali u utakmici u kojoj smo zbog opravdanog isključenja punih 88 minuta igrali sa igračem manje. Uostalom, postoje video-zapisi koji sve govore i mi smo ih odmah, iste večeri, prosledili Savezu, a na njima se jasno vide sporni detalji, ali i kako na suprotnoj tribini gostujući navijači pokušavaju da disciplinuju domaće pristalice", navodi se u saopštenju FK “Budućnost Krušik”.  

Podsetimo, Fudbalski klub “Sušica“ saopštio je da su njihove fudbalere napali huligani u svlačionici posle meča osmog kola Srpske lige Zapad u Valjevu i gađali ih biciklama i flašama. Opširnije ovde: Fudbalere Sušice HULIGANI gađali biciklama i flašama u Valjevu.

Izvor: Večernje novosti

Najnovije vesti iz ove kategorije