Info

Čari vašara možete osetiti i za 50 dinara: Ponuda tradicionalno raznolika, lokacija nekima po volji, nekima ne (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Ponedeljak, 27 09 2021

U Kragujevcu se danas, na Krstovadan, tradicionalno održava vašar, ali ne u centru grada, kao nekada, već na platou Šumadija sajma. Ponuda je, ipak, tradicionalno raznolika, pa čari vašarenja možete osetiti i za 50 i za nekoliko hiljada dinara, u zavisnosti šta kupujete.

A ima svega - od cveća do nameštaja, grnčarije, posuđa i svih "sitnica" za kuću, narodnih nošnji, garderobe, nakita... Pronašli smo i zimnicu, ali i tradicionalne vašarske slatkiše. Roba je uglavnom nova, mada smo na par mesta naišli i na polovne stvari, kao i neke starine koje bi mogle da zapadnu za oko ljubiteljima istih. 

Organizovanje vašara od nedavno premešteno je na plato Šumadija sajma. Oko nove lokacije vašara, koji tradicionalno poseti veliki broj Kragujevčana, mišljenja su podeljena. S jedne strane su građani koji su se žalili što se vašari organizuju u centru, dok drugi kažu: "nije to to, od pamtiveka se zna gde se organizuje vašar". Prodavci kažu da poseta ipak nije kao kada se vašar organizuje u centru.

Na linku: STARI KRAGUJEVAC - Pijace, vašari i panađuri možete da pročitate od kada seže tradicija održavanja vašara u Kragujevcu, gde su se oni nekada organizovali, o kojim praznicima...

Galerija slika