Info

Cena grejanja ostaje nepromenjena

Autor: Branko Vukašinović
10:13 | Četvrtak, 31 12 2015

Gradsko veće odbacilo je zahtev ‘’Eneregtike’’ za davanje saglasnosti na Odluku o povećanju cena toplotne energije.

Kragujevačka toplana dostavila je više zahteva za promenu cena, ali je nakon uvida u zahteve, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove utvrdila da su nepotpuni i 5. novembra naložila otklanjanje nedostatatka. S obzirom na to da u zakonom predviđenom roku “Energetika” nije otklonila nedostatke, nije bilo moguće utvrditi opravdanost troškova poslovanja.

Predloženom korekcijom “Energetika” je zatražila uvećanje cene za kategoriju stambenog prostora za 8,41 posto, kao i smanjenje za poslovni prostor za 9,7 procenata.

Zbog toga je Gradsko veće odlučilo da zadrži cene isporuke toplotne energije za grejnu sezonu 2015/2016 godine na istom nivou koji je utvrđen rešenjem Gradskog veća za prethodnu grejnu sezonu.

Gradsko veće je pored ostalog usvojilo Program kontrole kvaliteta životne sredine ( vode, vazduha, zemljišta ) na teritoriji grada za 2016. godinu. Pod redovnom kontrolom biće nivo buke u životnoj sredini, kvalitet otpadnih voda, zagađenost zemljišta i kvalitet vode za piće iz javnih česmi u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Beloševac, Teferič i Košutnjak.

Na sednici je usvojen i Program uređenja i postavljanja dečijih igrališta u gradu sa rekvizitima i opremom za igru i rekereaciju dece od 2 do 11 godina kojim su definisane lokacije i opšti uslovi za postavljanje novih i održavanje postojećih dečijih igrališta na javnim površinama u obuhvatu Generalnog urbanističkog plana Kragujevac 2015.

Usvojen je i zaključak o davanju saglasnosti za reprogramiranje duga poljoprivrednim proizvođačima sa kojima je grad Kragujevac zaključio ugovore o kreditiranju poljoprivredne proizvodnje na najviše 12 mesečnih rata. Data je i saglasnost na Predlog odluke o dodeli novogodišnje poklon čestitke prvorođenoj bebi u Novogodišnjoj noći u iznosu od 100. 000 dinara.