InfoFoto: PMF

Centar za promociju nauke nagradio četiri projekta tima Instituta za fiziku PMF-a (FOTO)

Autor: InfoKG
12:30 | Petak, 22 07 2022

Tim Instituta za fiziku kragujevačkog Prirodno-matematičkog fakulteta osvojio je četiri nagrade za doprinos i razvoj nauke. koje je dodelio Centar za promociju nauke. Reč je o nagrada za projekte “Izgubljeni”, <Mi> II, FIZUM i <E>xtreme <S>cience – speech of nature.

Centar za promociju nauke dodelio je priznanja organizacijama i pojedincima čiji su projekti odobreni na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu. Odabrani projekti predstavljaju originalne ideje, koje će se realizovati tokom naredne godine u gradovima širom Srbije.

Na svečanoj dodeli priznanja učesnicima javnog poziva se obratio i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, kao i v. d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić. 

Ministar Branko Ružić je istakako važnost ovakvih programa u podizanju naučne pismenosti i kritičkog razmišljanja u našoj zemlji, i govorio o povezanosti CPN i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Rektor prof. dr Vladan Đokić je potom govorio o saradnji ove dve institucije i zajedničkih ciljeva, kao i vrednosti ulaganja u nauku. Nakon toga je dr Marko Krstić predstavio rezultate ovogodišnjeg javnog poziva, i uručio priznanja najboljim učesnicima.

Na ovogodišnji Javni poziv CPN prijavilo se više od 150 projekta. Od toga, finansirano je 15 projekata koji će se realizovati u naučnim klubovima širom naše zemlje, kao i 24 projekta koji nauku komuniciraju i promovišu na najrazličitije načine.

Galerija slika