Info

Čista Srbija - Dobilii kanalizaciju OSTALI BEZ ASFALTA

Autor: infokg.rs
18:24 | Utorak, 22 11 2022

"Radovi na realizaciji projekta „Čista Srbija“ u Kragujevcu odvijaju se po planu. U skladu sa dinamikom asfaltiranja koja je dogovorena sa preduzećem CRBC, u prioritetu je ulica Milivoja Bankovića Sićka u naselju Beloševac, gde bi radovi trebalo da počnu u narednih desetak dana. Nakon toga, sledi asfaltiranje u ulici 19. okotobra u Marišću." Ovim rečima je pre više od 3 meseca najavio asfaltirenje ulica u okviru projekta "Čista Srbija", zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, slične reči ponovio je i za skupštinskom govornicom, na sednici održanoj početkom ovog meseca, međutim stanovnici ulice 19. oktobar i dalje su bez asfalta.

Meštani Maršića ogorčeni su nakon višemesečnog odlaganja asfaltiranja ove ulice, a sada se pribojavaju da će vremenski uslovi biti novi izgovor za dodatno odlaganje. Podsećamo da su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ovoj ulici započeli u decembru prošle godine, te da su se još u maju mesecu stvorili uslovi za sanaciju ulice.

U međuvremenu otvoreno je i osmo gradilište u okviru ovog projekta koji za cilj ima izgradnju kanalizacione mreže dužine 360 km, što je za 10 km više od ukupne dužine mreže kojom je Kragujevac do sada raspolagao.

Kako napominju iz Gradske uprave najveći izazov u realizaciji ovog projekta tek predstoji, kada na red dođe rekonstrukcija kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. Početak radova u gradskoj zoni planiran je za proleće naredne godine, nakon čega bi trebalo da budu rekonstruisane i ulice koje su u jako lošem stanju. 

U okviru projekta “Čista Srbija” u Kragujevcu je previđena i izgradnja nove deponije u Vitlištu. Eksporprijacija je pri kraju, tako da se u saradnji sa Ministarstvom građevine očekuje početak realizacije i ovog projekta. 

Ostaje nam da se nadamo da će izvođači u narednom periodu biti revnosniji kada je asfaltiranje ulica u okviru ovog projekta u pitanju, inače nas, na proleće kada radovi budu otpočeli i u gradskoj zoni, očekuje saobraćajni kolaps.