Info

Čopor na 2. spratu zgrade: Komunalci iz stana Kragujevčanke oduzeli 48 mačaka!

Autor: InfoKG
13:51 | Petak, 22 09 2017

Komunalna inspekcija u Kragujevcu jutros je, po prijavi građana, Svetlani S. oduzela 48 mačaka. Ona u stanu na drugom spratu stambene zgrade drži 50 mačaka, i komunalci su joj ostavili dve, koliko je zakonom dozvoljeno.

Uz asistenciju zaposlenih u ZOO higijeni, životinje su posle dužeg ubeđivanja sa gazdaricom uhvaćene u stanu i odnete u azil za životinje. Ostavljene su samo dve, koliko je zakonski dozvoljeno.

Kako je izjavio komunalni inspektor Veselin Jakšić, u stanu u Kragujevcu je prema gradskoj odluci moguće držati dva psa ili dve mačke.

- Svetlana S. drži oko 40 odraslih mačaka, i veliki broj mačića. Uslovi za njihovo čuvanje su nehigijenski, zgrada je u totalnom haosu. Nadam se da će nakon ovog izvršenja ljudi živeti bolje.

Radnici ZOO higijene, preduzeća koje vodi brigu o životinjama u Kragujevcu, nakon što im je Svetlana pristala da otvori vrata, ušli u stan, hvatali mačke i potom ih sa trećeg sprata u posebnim nosiljkama odnosili u prikolicu. Dogovoreno je da budu smeštene u posebne kaveze u azilu za životinje.

Jedan od stanara zgrade, Radivoje Knežević kaže da se godinama svi bore da se taj problem reši.

- Oseća se neprijatan miris, sve smo pokušavali, ali do sada je sve ostalo isto. Mi razumemo da ta žena i njen sin sa kojim živi vole životinje, ali je ovo preterano. Volimo ih i mi, ali tolika brojnost životinja u jednom stanu je neizdrživa, i za ljude i za mačke - kaže Radivoje.

Mačke su iz ovog stana iseljavane i pre dve godine, i prenete u azil. Tada su im njihovi vlasnici odneli tepih, svu neophodnu hranu, čak je sin vlasnice noću spavao sa njima u azilu. One su raspoređene ljubiteljima životinja, ali je on odmah prikupio nove i ponovo napunio stan.

Izvor: BLIC

Izvor: Blic