InfoFoto: Arhiva

COVID-19: U Kragujevcu 62 osobe zaražene, na lečenju 89 pacijenata u Kliničkom centru

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Ponedeljak, 20 04 2020

Na teritoriji grada Kragujevca registrovano je još sedam osoba zaraženih Korona virusom, što znači da je za sada ukupno 62 obolelih, dok je trenutno u ovdašnjem Kliničkom centru na lečenju 89 pacijenata sa područja svih šest okruga koje ova zdravstvena ustanova pokriva. 

Institut za javno zdravlje Kragujevac je od početka epidemije Korona virusa do juče do 17 časova uzorkovao 1.161 osobu, a od toga juče je transportovao na testiranje 28 briseva u Direkciju za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici. Prema poslednjim rezultatima koji su u Institut za javno zdravlje Kragujevac stigli iz Batajnice pozitivno je devet uzoraka. Od toga,  sedam osoba iz Kragujevca i po jedna iz Rače i Svilajnca. 

To znači da je do sada u Šumadijskom okrugu ukupno zaraženo 85 pacijenata. Od tog broja, 62 pacijenta iz Kragujevca, 14 iz Aranđelovca, četiri iz Rače, tri iz Topole i dva iz Batočine. 

Prema poslednjim informacijama iz Instituta za javno zdravlje, na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga u kućnoj izlolaciji i pod zdravstvenim nadzorom su 1.768 osobe. 

U kragujevačkom Kliničkom centru leči se 89 pacijenata zaraženih Korona virusom, od kojih je 10 na respiratoru, pokazuju poslednji podaci koje je prosledio Institut za javno zdravlje. Napominjemo da nije reč samo o osobama sa teritorije našeg grada, već o obolelilama sa sa šireg područja centralne Srbije, tačnije iz šest okruga, šumadijskog, pomoravskog, moravičkog, raškog, rasinskog i zlatiborskog. Do sada su u ovoj zdravstvenoj ustanovi izlečene 34 osobe, odnosno 14 iz Kragujevca, 6 iz Aranđelovca, 4 iz Kraljeva, 3 iz Ćuprije i po jedna iz Batočine, Rače, Rekovca, Paraćina, Svilajnca, Raške, Ivanjice.