Info

Crveni, plavi, žuti: U toku postavljanje novih KONTEJNERA u Kragujevcu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 15 03 2019

Javno komunalno preduzeće “Šumadija” startovalo je sa postavljanjem 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina na 60 lokacija na teritoriji grada Kragujevca. Svi novi kontejenri biće postavljeni narednih dana, a prepoznaju se po različitim bojama poklopaca.   

Kompanija “Sekopak”, operater za upravljanje ambalažnim otpadom na teritoriji Srbije, dala je na korišćenje JKP “Šumadija” 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina, koji se razlikuju po bojama poklopaca. Od toga, 60 plavih kontejnera za papir i kartonsku ambalažu, 60 žutih za pet ambalažu i limenke i 20 crvenih za staklenu ambalažu. Zaposleni u ovom kragujevačkom preduzeću od juče su krenuli da postavljaju kontejnere na 60 lokacija u gradu. Na 20 lokacija biće postavljeno po tri kontejnera, a na 40 po dva. 

Kontejneri će biti postavljeni u ulicama Save Kovačevića, Svetozara Markovića, Zorana Đinđića, Nikole Pašića, Branka Radičevića, Vuka Karadžića, Kneza Miloša, Kneza Mihaila, Vojvode Putnika, Lepenički bulevar, Episkopa Save, Gružanska, Sretenjskog ustava, Bulevar kraljice Marije, Daničićeva, Kralja Milana IV, Atinska i Vladimira Rolovića. 

Cilj je da se korisnicima omogući da izvršavaju svoju zakonsku obavezu, odnosno da odvajaju ambalažni od komunalnog otpada. Želja nam je da se obavlja primarna selekcija otpada, odnosna razvrstavanje otpada na mestu nastanka. Blagovremenim pražnjenjem kontejnera onemogućava se formiranje divljih deponija, čime se smanjuju negativni uticaji na životnu sredinu, a sve u cilju njene zaštite”, izjavili su za InfoKG u JKP “Šumadija”. 

Svih 140 novih kontejnera biće postavljeno narednih dana na teritoriji grada Kragujevca.

Galerija slika