Info

Da li će POSKUPETI GREJANJE u Kragujevcu? Evo kada će se znati

Autor: Jovana Mladenović
12:15 | Ponedeljak, 13 03 2023

Kragujevačka "Energetika" je 10. februara dostavila Gradskom veću Zahtev za utvrđivanje cena toplotne energije, koji je zapravo zahtev da se cene uvećaju. Kragujevčane zanima - kada će se znati da li će poskupeti centralno grejanje?

Cene centralnog grejanja u Kragujevcu nisu menjane od 2013. godine, a zahtev da se one uvećaju pred sam kraj tekuće grejne sezone iz Nadzornog odbora preduzeća pravdaju sledećim rečima:

"Cilj donošenja ove odluke sadržan je u potrebi izbegavanja nelikvidnosti privrednog društva što bi za posledicu imalo nemogućnost plaćanja faktura dobavljaču prirodnog gasa JP "Srbijagas", a što bi za krajnju posledicu imalo prekid isporuke toplotne energije svim korisnicima grada Kragujevca".

Ukoliko pomenuti zahtev bude odobren, domaćinstvima će računi biti uvećani za oko 24,5 odsto, a privredi za 3,8 procenata.

"Na oglasnoj tabli Grada Kragujevca je taj zahtev do 20. marta, nakon čega će zasedati Gradsko veće i doneti odluku", naveli su u odgovoru za InfoKG iz kragujevačke "Energetike". 

Na naše pitanje da li očekuju da zahtev bude prihvaćen, kažu da "u to ne zalaze". 

Podsetimo, lokalna samouprava je već jednom odbila zahtev "Energetike" za poskupljenje cene grejanja, ali je to bilo u oktobru 2020. godine.