InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Da li i kada se može očekivati proizvodnja novog modela u Fiatovoj fabrici u Kragujevcu?

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 22 02 2021

Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV bi u narednih nekoliko godina mogli da se proizvode u Kragujevcu, piše Clubalfa.it, a prenosi B92

Italijani navode da Stellantis smatra da je fabrika u Srbiji izuzetno važna i da je u poslednje vreme posebno radila na modelu Fiat 500 L.

Pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru i zato se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može praviti u ovoj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju.

U prošlosti su se već pojavljivale glasine o mogućoj zameni Fiata 500L sa varijantom Fiata 500, nazvanoj 500 Giardiniera. Ne možemo isključiti mogućnost da se u Srbiji Stellantis odluči za proizvodnju ovog modela koji doduše može da dobije drugo ime kada se konačno lansira na tržište.

S druge strane, drugi su skloni mogućnosti da u kragujevačkoj fabrici Fiat u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeepa B-SUV.

U narednim mesecima Stellantis bi trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu i konačno ćemo znati koji model će biti pravljen u toj fabrici u budućnosti. 

Izvor: Clubalfa.it i B92