Info

DA LI JE ZA PIĆE: Mutna voda neprijatnog mirisa uplašila Kragujevčane, evo šta kažu iz "Vodovoda"

Autor: Jovana Mladenović
10:09 | Ponedeljak, 25 05 2020

U pojedinim delovima grada došlo je do zamućenja vode, koja je negde čak i neprijatnog mirisa, što je uplašilo Kragujevčane koji se pitaju da li je bezbedno koristiti takvu vodu. Ova situacija nastala je usled obimnih radova na magistralnom cevovodu koji su potrajali i 24 sata, a iz "Vodovoda" uveravaju da je voda ispravna i daju savet kako da postupite ako i dalje budete imali problem.

"Prilikom ponovnog puštanja vode, normalno je da dođe do zamućenja. U pitanju su bili obimni radovi na magistralnom cevovodu, menjani su pojedini delovi. Nakon obaveljenih radova, cevi se ispiraju i ponovo pune, a normalna pojava je da dođe do zamućenja, zbog brzine punjenja. Zato je potrebno vodu pustiti da malo isteče pre upotrebe", objasnili su za InfoKG iz "Vodovoda" i poručili potrošačima: "Voda je i tehnički i hemijski ispravna". 

Podsetimo, zbog radova na magistralnom cevovodu od utorka su, ponegde i 24 sata, bez vode bili potrošači brojnih naselja: Vučkovice, Goločela, Đurisela, Dragobraće, Korićana, Malih Pčelica, Jovanovca, Cvetojevca, Badnjevcu, Nikšiću, Osojaku, Prnjavoru, Teferiču, Trmbasu, Jabučiju, višim delovima Beloševca i Ždraljice kao i višim delovima u Vinogradima, te i opštine Batočina.