Info

Da pravo svako dete uživa lako: Počelo obeležavanje Dečje nedelje (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Utorak, 08 10 2019

U Srbiji je juče pod sloganom „Da pravo svako dete uživa lako“ počelo obeležavanje Dečje nedelje, a u Kragujevcu muzičko–pokretnim igrama u Pešačkoj zoni koje su izveli predškolci PU „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“.

Tokom ove nedelje učimo i pričamo o pravima deteta, ali je obaveza svih i države i jedinica lokalne samouprave, institucija zdravstvenog, socijalnog  i obrazovnog sistema, organizacija civilnog društva i pojedinaca da tokom čitave godine čine sve i uspešno ispune zadatak poštovanja dečijih prava.

Ove godine navršava se 30 godina od kako su Ujedinjene nacije usvojile Konvenciju o pravima deteta, na čijim se postulatima planiraju i realizuju aktivnosti u okviru Dečje nedelje.

Mnogobrojne aktivnosti vrtića predškolskih ustanova u Kragujevcu biće usmerene na obeležavanje Dečje nedelje, a neće izostati ni tradicionalni „Dan otvorenih vrata u Staroj Skupštini“ u okviru koga će deca školskog uzrasta sa predstavnicima organa zakonodavne vlasti grada Kragujevca razgovarati o načinu donošenja budžeta jedinice lokalne samouprave.

Galerija slika