Info

Daj(t)e se na znanje: Eksperimenti 500 učesnika oduševili Kragujevčane u Prvoj gimnaziji (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 29 11 2019

Festival nauke “Daj(t)e se na znanje”, osmi po redu, održan je danas u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a eksperimenti, koje je tom prilikom prikazalo oko 500 učenika i studenata, oduševili su veliki broj Kragujevčana. 

Festival svake godine okuplja sve veći broj učenika, ali ne samo Prve gimnazije, učestvuju tri osnovne škole, skoro sve gradske srednje škole i pojedini fakulteti. Ovo je jedna internacionalna manifestacija, jer imamo goste iz gradova širom Srbije i okruženja, i to iz Sremskih Karlovaca, Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Požege, Kotora, Brežica, Ljubljane, Kavadaraca. Svi okupljeni na najbolji mogući način predstavili su šta rade u svojoj školi i šta ih možda razlikuje od drugih đaka, što zbog kreativnosti, upornosti, posvećenosti nauci i svemu onome što se radi u školi”, izjavila je direktorka Prve kragujevačke gimnazije, Slavica Marković. 

Prva kragujevačka gimnazija Festival nauke “Daj(t)e se na znanje” organizovala je uz podršku i pomoć Centra za promociju nauke iz Beograda.

Galerija slika