Dan pešačenja: Kragujevac hoda!

Petak, 13 Septembar 2019 11:30Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva - Facebook/Pek Gora Kragujevac

Povodom obeležavanja Dana pešačenja u Kragujevcu će sutra za sve zainteresovane građane biti organizovana šetnja od Spomen fontane “Ranjenik” u Velikom parku do Šumaričkog jezera.  

Planinarski savez Srbije organizuje i ove godine planinarsku akciju “Dan pešačenja – Srbija 2019”, pod sloganom: Srbija hoda! “Dan pešačenja” predstavlja poziv građanima Srbije da se tog dana pokrenu i hodaju po ulicama, parkovima, prirodi, planinama u Srbiji. Cilj je podsticanje zdravih životnih navika i podizanja svesti građana o višestrukom značaju i pozitivnim efektima pešačenja. Kraguejvac se i ove godine priključio obeležavanju “Dana pešačenja”. 

Okupljanje zainteresovanih građana je u 10 sati kod Spomen fontane “Ranjenik” u Velikom parku i pešači se do Muzeja "21. oktobar", Starog vojničkog groblja, Desankinog venca, Šumaričkog jezera, stadiona "Čika Dača" i na kraju do Velikog parka. Staza je dužine oko 10 kilometara. Kragujevački planinari pozivaju pre svega vrtiće, osnovne i srednje škole, roditelјe, decu i omladinu, ali i sve ostale građane da im se priključe, pešače i uživaju. 

Organizatori obeležavanja Dana Pešačenja u Kragujevcu su Planinarsko-ekološki klub “Gora” i Planinarsko društvo “Žeželj”.

Najnovije vesti iz ove kategorije