InfoFoto: kragujevac.rs

Dan žalosti u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 03 03 2017

Povodom tragične nesreće u Tehničko-remontnom zavodu, u kojoj su život izgubile četiri osobe, 3. mart je proglašen za Dan žalosti u Kragujevcu.

Posle dva dana i dve noći, ispunjenih neizvesnošću i nadom, dogodilo se upravo ono od čega smo svi strahovali. Ovo je velika tragedija i veliki gubitak za naš grad, Tehničko – remontni zavod i Vojsku Srbije. Porodicama, prijateljima i kolegama Darka Kostića, Dejana Kovačevića i Željka Nikolića upućujem najiskrenije saučešće. U ovim teškim danima za radnike Tehničko – remontnog zavoda i Vojske Srbije, njihove porodice i naš grad, u ime svih sugrađana zahvaljujem se pripadnicima Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Zavodu za hitnu medinsku pomoć i zaposlenima u Kliničkom centru Kragujevac koji su uz nadljudske napore učinili sve da spreče tragediju većih razmera, evakuišu radnike i zbrinu povređene“, navodi se u saopštenju gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića.

Podsetimo, kapetan Darko Kostić, Dejan Kovačević i Željko Nikolić nastradali su prilikom eksplozije u Tehničko – remontnom zavodu 28. februara zajedno sa potpukovnikom Miroslavom Perišićem.

Opširnije o tome na sledećim linkovima:

POTRAGA OKONČANA TRAGEDIJOM: Pronađeni posmrtni ostaci trojice nestalih u “Medni”

Komemoracija potpukovniku Miroslavu Perišiću