Dan zaštite od požara: Simulacija gašenja požara i evakuacije na Ekonomskom fakultetu (FOTO)

Četvrtak, 07 Novembar 2019 14:00Autor: Branko Vukašinović

U okviru obeležavanja Dana zaštite od požara pripadnici Uprave za vanredne situacije Kragujevac izveli su danas taktičko-pokaznu vatrogasnu vežbu na Ekonomskom fakultetu kragujevačkog Univerziteta. Reč je o simulaciji gašenja požara, akciji spasavanja i evakuacije, kao i tehničke intervencije spasavanja iz saobraćajne nezgode. 

Povodom Dana zaštite od požara, kragujevačka Uprava za vanredne situacije organizovala je brojne aktivnosti. U kasarni "Milan Blagojević" održana je smotra pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac, a potom je u Batočini na objektu toplane izvedena taktičko-pokazna vežba. Centralni događaj obeležavanja ovog dana bila je taktičko-pokazna vatrogasna vežba na Ekonomskom fakultetu kragujevačkog Univerziteta. Tokom vežbe prikazana je simulacija gašenja požara, akcija spasavanja i evakuacije, kao i tehnička intervencija spasavanja iz saobraćajne nezgode. U vežbi su učestvovali pripadnici Uprave za vanredne situacije, Vatrogasno-spasilačke brigade, tim specijalizovane jedinice civilne zaštite za spasavanje iz ruševina i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. 

"Ovo je jedan od javnih objekata koji je od značaja za grad Kragujevac, a samim tim i za Republiku Srbiju, tako da je on izabran da se ova pokazna vežba izvede na njemu. Tokom vežbe pripadnici Uprave za vanredne situacije pokazali su da raspolažu sa opermom, tehničkim sredstvima i ljudstvom (vatgoscima i timovima) koji u svakom trenutku i na svakom mestu mogu dati odogovr na bilo koji vanredni događaj ili situaciju. Napominjem da smo zahvaljući dobroj politici Vlade Repubike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova dobili veliku količinu vozila i tehnike, koja će omogućiti pripadnicima kragujevačke Uprave za vanredne situacije da lakše, brže i efikasnije deluju prilikom akcidentnih i vanrednih događaja", izjavio je za InfoKG, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, Zoran Kočović.

U okviru obeležavanja Dana zaštite od požara, predstavnici ovdašnje Uprave za vanredne situacije položili su vence kraj spomen obeležja preminulih pripadnika Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac i time odali počast svojim bivšim kolegama.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije