Dan zaštite od požara: Vežba gašenja požara u OŠ “Sveti Sava” (FOTO)

Utorak, 07 Novembar 2017 15:00Autor: Branko Vukašinović

Povodom obeležavanja Dana žaštite od požara, pripadnici Vatrogasno spasilačke brigade kragujevačke Uprave za vanredne situacije izveli su danas taktičko-pokaznu vežbu u Osnovnoj školi “Sveti Sava”. Reč je zapravo o simulaciji gašenja požara i spasavanja ugroženih. 

U kragujevačkoj Upravi za vanredne situacije kažu da osnovne i srednje škole predstavljaju javne objekte u kojima boravi veliki broj ljudi, prvenstveno dece, i kao takvi spadaju u drugu i treću kategoriju ugroženosti od požara, pa je Dan zažtite od požara savršena prilika da se na to skrene pažnja. 

Svakodnevne aktivnosti na terenu, ali i ovakve vežbe, pokazatelj su da spremno delujemo u vanrednim situacijama i da Kragujevčani, odnosno građani cele Šumadije nemaju razloga za brigu. Svakog trenutka, tokom 24 časa, spremni smo da brzo reagujemo i pomognemo onima kojima je pomoć neophodna”, izjavio je za InfoKG načelnik ovdašnje Uprave za vanredne situacije, Zoran Kočović. 

U vežbi u Osnovnoj školi “Sveti Sava” su, pored vatrogasaca i pripadnika tima za spasavanje iz ruševina, učestvovali i nastavnici ove škole i pripadnici ovdašnje Službe hitne medicinske pomoći.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije