Info

"Dani zdravlja": Besplatni pregledi, saveti i degustacije za Kragujevčane

Autor: Jovana Mladenović
13:52 | Petak, 07 04 2017

Svetski dan zdravlja danas se u "Roda centru" obeležava manifestacijom "Dani Zdravlja", koja ima preventivno sajamski karakter, u organizaciji "Dream Factory-a" i Skupštine grada. Kragujevčane očekuju besplatni pregledi, degustacije, saveti... Ove godine Svetski dan zdravlja posvećen je depresiji uz globalni slogan „Depresija - Hajde da razgovaramo“.

"Depresija je načešći mentalni poremećaj i oko 37 odsto ljudi sa mentalnim problemima pate od depresije. Osim današnje akcije, u Savetovalištu za mentalno zdravlje radimo prevenciju depresivnog poremećaja. Najveće rezultate daju u pravo vreme dijagnostikovani problemi i samim tim lečenje traje kraće. Međutim, pacijenti se za pomoć lekara najčešće javljaju u poodmakloj fazi kada je za izlečenje potrebno godinu i više dana", rekla je dr Suzana Perović, koordinator Savetovališta.

Učešće u današnjoj manifestaciji su uzeli Dom Zdravlja, Institut za Javno zdravlje, Apoteka Kracujevac i GCK.

Do 22 sata na štandovima u "Rodi" možete proveriti šećer u krvi i krvni pritisak, probati vodu iz Atomske Banje, kupiti Curaprox proizvode za oralnu higijenu, dobiti informacije o pravilnoj ishrani i obaviti razgovore sa stručnim timom iz oblasti prevencije, dermatovenerologije i neuropsihijatrije.

Inače, manifestacija "Dani zdravlja" putuje Srbijom, a do sada je održana u Jagodini, Čačku, Mladenovcu, Kruševcu, a uskoro će biit upriličena i u Beogradu.