InfoFoto: Arhiva/Crveni krst Kragujevac

Darivano 45 beba rođenih u Nedelji Crvenog krsta

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Crveni krst Kragujevac darivao je 45 beba rođenih u ovdašnjem Kliničkom centru tokom Nedelje Crvenog krsta, koja je obeležena u našem gradu od 8. do 15. maja. Roditeljima beba ova organizacija je podelila skormne poklone u vidu higijenskog seta i priručnika za odgoj dece, kao i odevnih predmeta.  

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Kragujevcu ova humanitarna organizacija već 26 godina zaredom realizuje akciju Darivanje beba. Tradicija je nastavljena i ove godine, a u Nedelji Crvenog krsta rođeno je 45 beba u Kliničkom centru Kragujevac. 

Obezbedili smo skromne darove od donatora i delom iz sopstvenih sredstava kako bismo usrećili mame i tate u najlepšoj i najzahtevnijoj ulozi roditelјa. Veliku zahvalnost upućujemo i medicinskom osoblјu koje je svojim srdačnim ophođenjem i strplјenjem pružilo veliku podršku u realizaciji ove tradicionalne akcije“, poručuju iz Crvenog krsta Kragujevac. 

Podsetimo, u Kragujevcu je Nedelja Crvenog krsta, čija je ovogodišnja tema bila “Ljubav”, obeležena brojnim aktivnostima, kao što su humanitarne akcije, izložbe, radionice, gradsko takmičenje iz prve pomoći…