InfoFoto: kragujevac.rs

Dašić: Trg vojvode Radomira Putnika zasijaće u punom sjaju već u oktobru (FOTO)

Autor: InfoKG
10:00 | Ponedeljak, 13 02 2023

Rekonstrukcija Trga vojvode Radomira Putnika, koja je započeta u oktobru 2022., trebalo bi da bude okončana pre roka, tačnije u oktobru ove godine. To su izjavili nadležni prilikom posete ovom gradilištu. 

Gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima obišao je radove na rekonstrukciji Trga vojvode Radomira Putnika, započete krajem oktobra prošle godine. Tada je saopšteno i da je vrednost radova oko 322 miliona dinara. 

Iako je tada najavljeno da je rok za završetak radova kraj 2023. godine, prema rečima Jelene Radeljić odgovornog izvođača radova ispred konzorcijuma Alex E&C i Vistok Investments i Dejana Ružića v.d. načelnika Gradske uprave za razvoj i investicije, dinamika je takva, da će radovi najverovatnije biti okončani dva meseca ranije, već u oktobru.

Naša je želja da ovo bude tek početak razvoja gradskog centra, koji će biti dostojno lice Kragujevca, poput Zmaj Jovine ulice u Novom Sadu ili Knez Mihailove u Beogradu. Sada će i Kragujevac imati prepoznatljivu pešačku zonu gde će sugrađani i turisti moći da uživaju. Ovo je samo početak, čitav ovaj prostor i dalje će se širiti ka Peronu, ali i ka Robnoj kući Beograd, kako bi sutra centar Kragujevca bio lep i dostojan poput drugih evropskih gradova“, rekao je Dašić.

Najavljuje da je u planu završetak čitavog poteza Miloševog venca i ulice Crveno barjače, odnosno spajnje sa starom varoši.

Galerija slika