Devojčica IZMISLILA priču o BELOM KOMBIJU u koji vrbuju kragujevačke đake

Petak, 08 Novembar 2019 14:00Autor: InfoKGFoto: Ilustracija

Maloletna Kragujevčanka izmislila je događaj da su navodno nepoznate osobe u belom kombiju ispred kragujevačkih škola pozivale učenike da uđu u vozilo, nudeći im bombone, saopšteno je iz ovdašnje Policijske uprave. Policija je pronašla ovu devojčicu i sa njom je službenik koji ima sertifikat za rad sa maloletnicima obavio razgovor, a o svemu je obavešteno kragujevačko Više javno tužilaštvo, kome će biti dostavljen izveštaj. 

U medijima se juče pojavila netačna informacija da je pre nekoliko dana pokušana otmica devojčice ispred jedne osnovne škole, kada su navodno nepoznate osobe, između ostalog, zamolile maloletnicu da uđe u beli kombi. Međutim, Večernje novosti su objavile da je roditelj te devojčice prijavio policiji da je pre nekoliko dana nepoznata osoba njegovoj ćerki ponudila čokoladicu i navodno je pozvao u beli kombi, kao i da su informacije na društvenim mrežama o pokušaju otmice i hapšenju aktera netačne.   

Nakon ovih obajva oglasila je i Policijska uprava Kragujevac, a u nastavku vam prenosimo saopštenje. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi rasvetlili okolnosti događaja kada su navodno nepoznate osobe u belom kombiju ispred kragujevačkih škola pozivale učenike da uđu u vozilo, nudeći im bombone. 

Nakon obavlјenih razgovora sa direktorima škola, nastavnim osoblјem i velikim brojem građana, utvrđeno je da je reč o lažnoj prijavi.

Policija je pronašla devojčicu koja je izmislila ovaj događaj i sa njom je policijski službenik koji ima sertifikat za rad sa maloletnicima, u prisustvu roditelјa i radnika Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' u Kragujevcu, obavio razgovor. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, kome će biti dostavlјen izveštaj“, saopšteno je iz Policijska uprava Kragujevac.

Iz kragujevačke Policijske uprave apeluju na sve roditelјe i nastavnike da svako saznanje koje može da ugrozi bezbednost učenika prijave policiji kako bi detalјno mogli da se ispitaju svi navodi, a ne da se neproverene informacije koje dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a pre svega same dece, šire po društvenim mrežama.

Najnovije vesti iz ove kategorije