InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Direktorka OŠ “Svetozar Marković”: Ružno je politički se prepucavati preko dva divna deteta

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Sreda, 08 08 2018

Direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković” Tatjana Marinković revoltirana jučerašnjim saopštenjem Odborničke grupe Pokreta za naš grad u kom se navodi da je umesto đaka generacije iz ove škole na nagradno putovanje u pobratimski grad Pitešti otišao sin člana Gradskog veća Nedeljka Manojlovića, izjavila je da je ružno da se politički prepucava preko dva divna đaka. Naglašava i da je isključivo nastavničko veće ove škole, bez ikakvog političkog uticaja, odlučilo ko će otputovati u Pitešti.  

Mi smo imali dva divna učenika, koji su se po uspesima izdvojili od ostalih, i bila su u najužem izboru za đaka generacije. Odlukom nastavničkog veća OŠ “Svetozar Marković” jedna učenica je izabrana za đaka generacije, dok je odlučeno da drugi učenik ide u Pitešti. Gradsko veće nam je dalo kriterijume kojima smo se vodili kada smo odlučivali o izboru učenika za put u Pitešti, a to su: da je učenik osmog razreda, da ima primereno vladanje, da ima prebivalište na teritoriji grada Kragujevca, da je u dosadašnjem školovanju imao prosečnu ocenu 5.00 i da je na prvom polugodištu imao takođe prosečnu ocenu 5.00. Oba đaka su ispunjavala kritetrijume, ali je odlukom nastavničkog veća jedna učenica izabrana za đaka generacije, dok je drugi učenik izabran da ide u Pitešti, bez obzira na to ko su im roditelji i rođaci. Stvarno je ružno da političko prepucavanje ide preko dva divna đaka, nadam se buduća akademska građanina ovog grada”, izjavila je za InfoKG, direktorka Osnovne škole “Svetozar Marković”, Tatjana Marinković. 

Podsetimo, u želji da čujemo komentar člana Gradskog veća za obrazovanje, Nedeljka Manojlovića, na navode Pokreta za naš grad, pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa njim, ali su nam u Gradskoj upravi rekli da je on na godišnjem odmoru.