InfoFoto: Pixabay.com - Ilustracija

Direktoru škole “Toza Dragović” izgorela dva automobila, policija ispitivala i pojedine profesore

Autor: InfoKG
09:43 | Četvrtak, 30 12 2021

U noći između 21. i 22. decembra, u dvorištu porodične kuće u Kragujevcu, direktoru Trgovinsko-ugostiteljske škole “Toza Dragović” Ivici Miljkoviću izgorela su dva automobile, piše Glas Šumadije. 

U Policijskoj upravi Kragujevac za Glas Šumadije kažu da su „pripadnici Policijske uprave Kragujevac i Uprave za vanredne situacije, odmah po prijavi da je došlo do požara na dva automobila, izašli na mesto događaja“. Navode i da u ovom požaru niko nije povređen. A o „događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu, po čijem nalogu policija preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja“.

U odgovoru na pitanje ovog portala iz policije navode i da „u interesu istage“ nisu u mogućnosti da dostave više informacija.

A „više informacija“ mogle bi da se odnose i na činjenicu da su nakon požara u policiju pozivani pojedini profesori škole „Toza Dragović“. Ni pozivani profesori, ni direktor Miljković ne žele da govore o tome. Slažu se, ipak, u jednom: U školi su poremećeni međuljudski odnosi.

Noć pre nego što će izgoreti automobili u školi je održan, kako za Glas Šumadije priča jedan od zaposlenih, „dramatičan“ sastanak. Oko 40 profesora u školi nezadovoljno je odnosom direktora prema zaposlenima, tvrde da su mobingovani, naročito pomoćne radnice. Kažu i da je o tome obaveštena Školska uprava. Za paljenje automobila čuli su kada su ih zvali iz policije.

Direktor Ivica Miljković, takođe ne želi da govori za medije. Ne može, kaže, da tvrdi da li su automobili zapaljeni, ili „samozapaljeni“.

Istraga, koja je u toku, pokazaće o čemu je reč. 

Izvor: Glas Šumadije