Info

Đaci iz Sirena u Kragujevcu, naši na Ajfelovoj kuli

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Ponedeljak, 17 07 2017

Najbolji đaci pobratimskog grada Sirena borave u Kragujevcu u okviru tradicionalne međunarodne razmene učenika, a Kragujevčani su se upravo vratili iz Francuske gde su obišli mesta poput Luvra, Jelisejskih polja, Ajfelovog tornja...

U Kragujevacu boravi osmoro najboljih učenika, a sa njima zajedno doputovali su i kragujevački najbolji đaci koji su u Francuskoj boravili od 8 do 15. jula.

Tokom sedmodnevnog boravka, francuski đaci će obići kulturne znamenitosti grada Kragujevca, Prirodnjački muzej u Svilajncu, manastire Divostin i Drača, Oplenac, Akva park hotela Izvor u Aranđelovcu, a jedan dan planiran je za obilazak srpske prestonice.

Puno lepih utisaka nose i naši učenici koji su boravili u Sirenu. Njihovi domaćini osmislili su bogat i sadržajan program u okviru koga su posetili Luvr, muzej Orsej, Jelisejska polja, Ajfelov toranj uz nezaboravno druženje i zajedničke radionice sa vršnjacima.

Međunarodna razmena učenika iz Sirena i Kragujevca, veoma je bitna za širenje i upoznavanje sa kulturom, tradicijom i običajima dva naroda, a naročito je značajna što se deca međusobno upoznaju i druže, i što su u prilici da steknu i trajna prijateljstva.