InfoFoto: kragujevac.rs

Đaci iz Sirena u poseti Kragujevcu

Autor: InfoKG
14:30 | Ponedeljak, 22 07 2019

U okviru tradicionalne međunarodne razmene učenika, u Kragujevcu od 18. do 25. jula boravi osmoro najbolјih učenika iz pobratimskog grada Sirena, a sa njima su zajedno doputovali i kragujevački srednjoškolci koji su u Francuskoj boravili od 11. jula.

Grad Kragujevac i Siren imaju pobratimsku saradnju nešto dužu od pola veka i jedan je od prvih gradova sa kojima je Kragujevac potpisao Povelјu o bratimlјenju. Odnose između ova dva grada pored saradnje u oblasti kulture posebno su negovale i učvršćivale generacije srednjoškolaca koji su u okviru programa međunarodne razmene učenika odlazile u posetu Sirenu, a francuski đaci bili naši gosti”, rekao je pomoćnik gradonačelnika, Stefan Nikezić. 

Đaci iz Sirena tokom boravka u Kragujevcu, posetili su kulturno – istorijske znamenitosti našeg grada i okoline, vikend su proveli na Zlatiboru, uživali su na gradskim bazenima i družili sa kragujevačkim sportistima.

Kragujevački učenici tokom sedmodnevnog boravka u Sirenu posetili su, između ostalog, muzeje Luvr i Orsej, kao i Ajfelov toranj.