InfoFoto: Medija centar

Đelić: Fiat će se verovatno spojiti sa Renoom ili Pežoom, dogovoriti sa Francuzima da se sačuvaju proizvodni pogoni u Kragujevcu

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 22 07 2019

S obzirom na to da će se kompanija "Fiat" verovatno spojiti sa francuskim “Renoom” ili “Pežoom”, od prvoklasnog je značaja za Srbiju da se sa Francuzima dogovori da se sačuvaju proizvodni pogoni u Kragujevcu. To je izjavio za Blic nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i ministar Božidar Đelić, prilikom poesete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.   

Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i ministar Božidar Đelić je posetu francuskog predsendika Emanuela Makrona ocenio kao veoma značajnu za našu zemlju, pa i za Kragujevac.  

Dobro je da se bolje upoznao sa Srbijom, to će biti od obostrane koristi u budućnosti. Pošto će se kompanija Fiat verovatno spojiti s francuskim kompanijama Renoom ili Pežoom, i Folksvagen neće doći u Srbiju, od prvoklasnog je značaja za zemlju da se sa Francuzima dogovori da se sačuvaju proizvodni pogoni u Kragujevcu”, izjavio je za Blic Đelić.

Inače, nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije i ministar Božidar Đelić više je od pola decenije u Francuskoj, gde radi kao izvršni direktor prestižne investicione banke Lazard. Đelić je poseti francuskog predsendika Emanuela Makrona Srbiji prisustvovao kao jedan od donatora obnove Spomenika zahvalnosti Francuskoj, ali i , kako kaže, kao neko koga, bar francuska strana, vidi kao sponu između naše dve zemlje. 

Izvor: Blic 

Foto: Medija centar