Info

Đorđe Joksimović PEŠAČI do Beograda, jer mu dece još uvek nisu vraćena, očekuje pomoć od Vučića (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 17 03 2021

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, kome su tri maloletne ćerke oduzete 2015., pešice ide za Beograd. On se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati vremena da ga sasluša i pomogne mu da reši problem, jer, kako kaže, ostale institucije do sada nisu uspele to da urade. 

Đorđe Joksimović je, u znak protesta što mu deca ni posle šest godina nisu vraćena, rano jutros krenuo pešice iz Kragujevca za Beograd. U put dug oko 140 kilometara otisnuo se po peti put, jer tvrdi da je ispuni sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i dodaje da nadležne istitucije čitav process odugovlače.  

Deca i dalje pate i traže da se vrate. Viđam ih redovno svake druge srede i subote”, kaže Đorđe.

Pešačenje do Beograda na kratko će prekinuti u Topoli, kako bi posetio ćerke, koje su smeštene u hraniteljsku porodicu. Nakon toga, put će nastaviti i planira da noćas stigne u Beograd, a da ujutru oko 7 sati bude ispred zgrade Predsedništva. Nada se da će mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomoći u vraćanju dece. 

Jedino rešenje za moj problem je da se obratim predsedniku Vučiću da reaguje, da se ovaj slučaj što pre završi. Nadam se da će me primiti na razgovor, jer je ovo problem sa kojim se suočava još ljudi u Srbiji, koji su me kontaktirali, a ne mogu da vrate decu”, rekao je Joksimović. 

Podsetimo da su se povodom ovog slučaja u prethodnom periodu nadležni oglašavali i konstatovali da je interes dece od prioritetnog značaja i da će uraditi sve da ona rastu kao i sva druga deca.  Opširnije ovde: ISPOVEST Đorđa Joksimovića kome su deca oduzeta 2015. – U slučaj se uključili Pašalić i Dmitrović.

Ostaje da vidimo kakav će epilog imati ova šestogodišnja agonija Đorđa Joksimovića i šta je, prema mišljenju nadležnih, najbolje za njegovu decu.

Galerija slika