Info

Đorđe prekinuo štrajk i otišao u Beograd: Ukoliko me ministar Dmitrović ne primi uzimam decu iz hraniteljske porodice

Autor: Branko Vukašinović
11:45 | Sreda, 20 10 2021

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, otac tri maloletne ćerke, po kojem je snimljen i film "Otac", prekinuo je štrajk glađu i žeđu, u koji je stupio juče ispred Centra za socijalni rad “Solidarnost”, jer mu i pored odluke suda deca još uvek nisu vraćena. Đorđe je za InfoKG izjavio da je štrajk prekinuo jer je, kako kaže, imao je pouzdane informacije da je plan nadležnih u Centru bio da ga zbog toga smeste na pishijatriju. Dodaje da je danas u Beogradu i očekuje da ga primi ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović. Najavljuje da će ukoliko se to ne desi uzeti decu iz hraniteljske porodice.   

Kragujevčanin Đorđe Joksimović juče je stupio u štrajk glađu i žeđu, jer mu, kako kaže, i pored odluke suda deca još uvek nisu vraćena. Međutim, štrajk je prekinuo. 

Prekinuo sam štrajk zato što sam dobio pouzdane informacije da je plan Centra za socijalni rad bio da me odvedu na psihijatriju i proglase ludim. Oni su juče do pola 4 većali šta će sa mnom”, izjavio je za InfoKG Đorđe Joksimović.  

On je otišao u Beograd i sada čeka da ga primi ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović. 

Ukoliko me Dmitrović ne primi danas, ja ću sa rođacima i prijateljima da idem da iz hraniteljske porodice uzmem svoje ćerke”, rekao je Đorđe. 

Zbog čega tri maloletne ćerke još uvek nisu vraćene Đorđu Joksimoviću i za koga kaže da koči čitav proces pročitajte ovde: Đorđu i pored odluke suda tri ćerke još nisu vraćene: Štrajkuje glađu i zeđu ispred Centra “Solidarnost”.