InfoFoto: kg.ac.rs

Dom zdravlja otvara SOS liniju za psihološku podršku studentima kragujevačkog Univerziteta

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 24 05 2023

Univerzitet u Kragujevcu i Dom zdravlja potpisali su Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji. Zarad psihološke podrške studentima kragujevačkog Univerziteta ovdašnji Dom zdravlja obezbediće poseban SOS broj, a uslugu podrške pružaće u okviru stručne prakse studenti osnovnih i master akademskih studija na studijskom programu Psihologija. 

SOS broj je 0800 007 005. Linija će biti otvorena ponedeljkom, sredom i petkom, počev od 29. maja, u periodu od 17 do 19 časova i pozivi će biti potpuno anonimni.

Ugovor je potpisan u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu, u prisustvu predstavnika Rektorskog kolegijuma, profesora Osnovnih akademskih studija Psihologija i predstavnika Doma zdravlja Kragujevac. 

Prisutnima se kao domaćin prvi obratio rektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Nenad Filipović i istakao da je prevencija zdravlja kod studenata izuzetno značajan faktor, budući da su studenti često izloženi različitim životnim izazovima, koji mogu znatno uticati na njihovo fizičko i mentalno zdravlje. 

Direktor Doma zdravlja Kragujevac dr Vasilije Antić istakao je da je mentalno zdravlje podjednako važno kao i fizičko zdravlje i da blagovremena prevencija podrazumeva podizanje svesti o važnosti mentalnog zdravlja, sa ciljem da se mladi lakše suoče sa svakodnevnim životnim izazovima.

U okviru ugovorene saradnje, zarad psihološke podrške studentima Univerziteta u Kragujevcu Dom zdravlja Kragujevac obezbediće poseban SOS broj, a uslugu podrške pružaće u okviru stručne prakse studenti osnovnih i master akademskih studija na studijskom programu Psihologija.

Pored posebne telefonske linije, Dom zdravlja Kragujevac obezbediće i prostorne uslove za pružanje navedene usluge psihološke i mentorske podrške studentima Univerziteta u Kragujevcu kao i besplatne periodične sistematske preglede za studente Univerziteta u Kragujevcu.