InfoFoto: kragujevac.rs

Donacija Rotari kluba – mbot roboti i dronovi za osnovce

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 01 10 2022

U Skupštinskoj sali grada Kragujevca, predstavnici Rotari kluba Kragujevac uručili su mbot robote i dronove direktorima i nastavnicima informatike i osnova tehnike osnovnih škola iz Kragujevca i 13 susednih gradova i opština: Kraljeva, Kruševca, Aranđelovca, Batočine, Knića, Lapova, Rekovca, Vrnjačke banje, Trstenika, Ćićevca, Brusa, Varvarina i Aleksandrovca. 

Mbot roboti i dronovi za učenje programskih jezika skreč i pajton donirani su zahvaljujući podršci Rotari Fondacije, USAID-a i rotarijanskih prijatelja iz Srbije i inostranstva.

Na sastanku koji je prethodio uručenju digitalne opreme, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima Danka Andonovski zahvalila se na ovoj vrednoj donaciji predstavnicima Rotari kluba Kragujevac, USAID-a i predstavnicima Rotari kluba iz Džordžije, SAD i razgovarala sa njima o budućoj saradnji i projektima.

Za grad Kragujevac je značajna svaka donacija, a naročito donacija ovakvog tipa, koja prati potrebe naše lokalne zajednice. Na ovaj način doprinosimo obrazovnom sistemu, jer je digitalna oprema koju su škole danas dobile veoma korisna za napredak i razvoj naše dece“, kazala je Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Mi znamo da se naši učenici veoma dobro plasiraju na takmičenjima širom sveta. Ovo je naš skroman doprinos da ono što deca nauče teoretski u svojim školama mogu praktično i da primene. Na osnovu Memoranduma „Za lepšu školu“, potpisanog s Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, do sada smo donirali 600 računara za 120 škola, 500 mbot robota za 100 škola i 670 dronova za učenje programskih jezika skreč i pajton“, istakla je Zorica Jestrović, predstavnica Rotari kluba Kragujevac.