InfoFoto: printscreen/youtube

Dragan Šolak zvanično na čelu Sautemptona

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 05 01 2022

Fudbalski klub Sautempton zvanično je objavio da ima nove vlasnike.

Kompanija "Sport Republic", na čijem je čelu Dragan Šolak, preuzela je kontrolni paket engleskog premijerligaša, piše B92.

Kako je saopšteno na sajtu "svetaca", nova investiciona firma se bavi sportom i zabavnom industrijom i na čelu kluba zamenila je kineskog biznismena Điđenga Gaa.

Portal InfoKG svake godine objavljuje listu "50 najmoćnijih u Kragujevcu". Šolak, Kragujevčanin koji je poslovnu karijeru započeo u ovom gradu, sigurno bi se našao u samom vrhu naše liste, ali to nije slučaj, s obzirom na to da ne živi u Kragujevcu. (Izvor: InfoKG)

Manjinski paket imaće Katarina Lajbner.

Šolak nije krio zadovoljstvo zbog postignutog sporazuma vrednog 100 miliona funti.

"Partneri i ja imam veliko iskustvo u oblasti sporta i zabave. Cilj 'Sport Republic' je da kombinuje te dve stvari i i donese jednistvenu stvar na tržište. Sautempton ima sve kvalitete u velikoj sportskoj organizaciji. To je klub sa dobrim menadžmentom, razvojem talenata i timom koji igra atraktivan fudbal, pred velikom bazom navijača. Prerećni smo", rekao je Šolak.

"Sport Republic" je investiciona kompanija sa sedištem u Londonu, koju su osnovali Henrik Kraft i Rasmus Ankersen, inače nekadašnji direktor u Brentfordu, a čiji je glavni investitor Šolak.

Šolak je osnivač i Junajted grupe.

Izvor: B92