Drama na aerodromu u Beogradu zbog dojave o bombi: Među 130 evakuisanih putnika iz aviona četiri Kragujevčanke (FOTO)

Četvrtak, 18 Jul 2019 13:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Ilustracija - Facebook/Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Među 130 putnika koji su jutros evakuisani iz aviona nemačke kompanije “Lufthanza" na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog dojave da je u letelici bomba, nalazile su se i četiri Kragujevčanke. To je potvrdila za InfoKG poznata Kragujevčanka Vesna Despotović sa kojom su i članice mlade ženske košarkaške reprezentacije Srbije iz našeg grada Marta Vulović, Nevena Naumčev i Nevena Dimitrijević. Dodaje i da su igračice dobro, ali da su umorne.  

Iz aviona nemačke kompanije “Lufthanza" na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, koji je bio u pripremi za let ka Frankfurtu, jutros je evakuisano 130 putnika i pet članova posade, zbog dojave da je u letilici postavljena bomba, pišu nacionalni mediji. Potvrda je stigla i od nemačke aviokompanije “Lufthanza” da let iz Beograda za Frankfurt nije obavljen zbog ”bezbednosno važne poruke“, koju je kompanija dobila za ovaj let. Iz Ministarstva unutršanjih poslova je saopšteno da pripadnici kontradiverzionih ekipa MUP-a Srbije pregledaju avion, kao i da policija utvrđuje da li je u pitanju lažna dojava i radi na identifikaciji osobe koja je zvala Aerodrom „Nikola Tesla“.

Među evakuisanim putnicima bile su i četiri Kragujevčanke, Vesna Despotović, Marta Vulović, Nevena Naumčev i Nevena Dimitrijević koje su krenule sa mladom ženskom košarkaškom reprezentacijom Srbije ka Frankfurtu, gde je trebalo da presednu i nastave put za Španiju na pripremni turnir za Evropsko prvenstvo. 

"Ušli smo u avion, koji je trebalo da poleti, ali se kapetan oglasio i rekao nam da uzmemo ručni prtljag i da izađemo iz letilice. Kada smo izlazile iz aviona videli smo pripadnike kontradiverzionih ekipa MUP-a, koji su odvukli letilicu i počeli da je pregledaju. Još smo na aerodromu, čekamo. Ne možemo da poletimo drugim avionom za Portugaliju da bi stigle do Španije, jer čekamo da nam vrate prtljag, pošto moraju svaki da pregledaju. Za sada nemamo ništa više od informacija”, rekla je za InfoKG Vesna Despotović.  

Poznata kragujevačka košarkašica kaže da je najbitnije da su igračice dobro. Očekuje da će im brzo vratiti prtljag, kako bi otputovale za Španiju.

S obzirom na to da pripremni turnir za Evropsko prvenstvo košarkašica do 20 godina počinje sutra u Španiji našle smo vezu da stignemo do tamo preko Portugalije. Naime, za to mesto gde se održava turnir u Španiji ima samo jedan let, pa sada jurimo da stignemo do Portugalije. Odatle će nas do mesta gde se održava turnir organizatori odvesti autobusom”, objasnila je Vesna Despotović.  

Kragujevčanka Vesna Despotović očekuje da će danas stići do Španije, gde će mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigrati pripremni turnir za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 3. do 11. avgusta u Klatovu, u Češkoj. 

Naslovna fotografija: Ilustracija - Facebook/Aerodrom Nikola Tesla Beograd

Fotografije u galeriji: Privatna arhiva

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije

f