InfoFoto: putevi-srbije.rs

Drobnjak obišao klizište na deonici Kragujevac-Batočina, evo KADA ĆE PROBLEM BITI TRAJNO REŠEN

Autor: Jovana Mladenović
11:30 | Utorak, 02 02 2021

V.d. direktora JP „Putevi Srbije” Zoran Drobnjak je, zajedno sa predstavnicima Preduzeća za puteve Kragujevac obišao deo puta Kragujevac – Batočina na kome se aktiviralo klizište i najavio da će najviše za dva i po meseca problem biti trajno rešen.

Do oštećenja puta došlo jer kišna kanalizacija, koja je rađena 2009. i 2010. godine, nije dobro obavljala svoj posao, te je došlo do izlivanja vode iz te kanalizacije. Pored toga, Drobnjak ističe da su se u tom delu pojavile i podzemne vode koje su dodatno uticale na pojavu klizišta i oštećenje puta.

„Ovaj deo puta će brzo biti saniran, za dva do dva i po meseca”, izjavio je Drobnjak i rekao da će biti sanirano oko 100 metara puta, da će biti postavljeno oko 40 šipova, potporni zid, kao i ploča na kojoj će biti naslonjen na taj zid. Način na koji će biti urađen taj deo puta biće trajan i neće doći do ponovnog otcepljenja iako se pojave podzemne vode.

Na navedenoj deonici saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom dvosmerno. Saobraćaj iz smera Batočine ka Kragujevcu, preusmeren je na preticajnu saobraćajnu traku suprotnog smera Kragujevac - Batočina.