InfoFoto: InfoKG

Druženje i edukacija: Obeležen dan MUP-a, mališani najradosniji posetioci manifestacije u Velikom parku (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Subota, 11 06 2022

U okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, danas je u Velikom parku održan taktičko-tehnički, u organizaciji ovdašnja Policijske uprave, a u saradnji sa kragujevačkom Upravom za vanredne situacije i Žandarmerijom iz Kraljeva. 

Najradosniji posetioci bili su deca i tinejdžeri koji su iskoristili priliku da se sa pripadnicima MUP-a voze kvadovima, zip lajnom, uđu u sva vozila, obuku pancire, druže se sa službenim psima... Svi su bili u prilici i da vide pokazne vežbe određenih jedinica MUP-a. Najmlađi su imali najviše pitanja, a pripadnici MUP-a bili su tu da im s velikom pažnjom objasne sve što ih zanima i pokažu kako funkcioniše oprema. 

Kako smo čuli na licu mesta od predstavnika MUP-a koji su bili na današnjem zboru, dosta građana je kontaktiralo ovdašnju policiju kako bi preneli utiske, uglavnom u ime svojih mališana koji su se zabavili i edukovali.

"Ja sam se pela na vatrogasni kamion i ušla sam u sva kola policije. Vozila sam se i kvadom i zip lajnom. Policajac mi je rekao da ako se nekad izgubim i vidim policiju, obavezno im kažem da sam se izgubila i da moram da znam mamin i tatin broj telefona da im kažem", rekla nam je jedna oduševljena sedmogodišnja devojčica Ana.

Galerija slika