DUŠAN BORKOVIĆ sa mladima razgovarao o odgovornom ponašanju u saobraćaju (FOTO)

Četvrtak, 14 Mart 2019 13:30Autor: Jovana Mladenović

Interaktivni čas o bezbednosti mladih učesnika u saobraćaju za studente i srednjoškolce na Ekonomskom fakultetu je održao najbolјi srpski i evropski automobilista Dušan Borković u cilјu podizanja svesti o važnosti poštovanja propisa, unapređenja saobraćajnog obrazovanja i promene stavova. 

Pored priče o događajima iz bogate sportske karijere, Borković je ukazao prisutnima da je osnova za unapređenje bezbednosti mladih vozača u saobraćaju unapređenje saobraćajnog obrazovanja i promena stavova, uz preventivne aktivnosti.

U 2018. godini zabeleženo je 666 manje saobraćajnih nezgoda nego u prethodnom periodu.

Ovaj interaktivni čas deo je preventivnih aktivnosti namenjenih mladim učesnicima u saobraćaju. Oni bi trebalo da bidi svesni da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa čuvaju ne samo svoj, već i živote drugih učesnika u saobraćaju. Sa tim u vezi, apelovano je i na roditelje da dok prevoze decu i smai budu primer uzornog vozača. 

Pored Borkovića, sa prisutnima je razgovarala i direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja, Jasmina Milošević, kao i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović. 

Interaktivni čas organizovala je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu.


 

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije