InfoFoto: JKP Šumadija

Dvodnevna VAŠARSKA atmosfera u Kragujevcu (FOTO)

Autor: InfoKG
13:45 | Utorak, 27 09 2022

U Kragujevcu se danas i sutra održava tradicionalni Krstovdanski vašar, koji za razliku od prethodnih godina traje dva dana na platou Šumadija sajma od 6 do 19 časova. 

Vašar je okupio više od 300 prodavaca iz gotovo cele Srbije, a veliki broj Kragujevčana zainteresovan je da vidi sta je u ponudi. Građani su u prilici da pazare, nameštaj, posuđe, odeću, obuću, nakit, igračke, kao i slatkiše. 

Ove godine sadržaj vašara dopunjen je i luna parkom sa mnogobrojnim animacijama za decu. U ponudi su brza hrana sa različitim ukusima za gurmane i sladokusce. 

Podsetimo, srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju jesenji Krstovdan. Za razliku od drugih praznika koji su obeleženi crvenim slovom, na Krstovdan bi trebalo raditi i srediti kuću i tako je pripremiti za zimu. U suprotnom, veruje se, da će vam cele godine sve ići naopako.

Inače, u Kragujevcu se u toku godine organizuju tri vašara na praznik Svetog cara Konstantina i carice Jelene, 3. juna, na Krstovdan, 27. septembra i na Vavedenje, 4. decembra.

Galerija slika