Dvorište porodice Obradović u Lužnicama najlepše u Šumadiji

Sreda, 17 Jul 2019 12:00Autor: Branko VukašinovićFoto: kragujevac.rs

U okviru tradicionalne manifestacije “Dani otvorenih dvorišta”, 13. po redu, priznanje Najlepše dvorište u 2019. poneli su Milanče i Ana Obradović iz Lužnica, drugoplasirani su Radiša Radosavljević iz Svetinje, a treće mesto osvojila je Zorica Stamenković iz Poskurica. Pehari i nagrade su najboljima uručeni na prigodnoj svečanosti u Skupštini grada.

Na ovogodišnjem takmičenju "Dani otvorenih dvorišta" učestvovala su 62 domaćinstva iz 13 sela. Najbolji su se birali u četiri kategorije: “Najlepše dvorište”, “Najlepše etno dvorište”, “Najlepše park dvorište” i “Najlepši detalj”. Pehari i nagrade su najboljima uručeni na prigodnoj svečanosti u Skupštini grada. 

U kategoriji “Najlepše dvorište u 2019.” trijumfovali su Milanče i Ana Obradović iz Lužnica, drugo mesto pripalo je Radiši Radosavljeviću iz Svetinje, a trećeplasirana je bila Zorica Stamenković iz Poskurica. Za “Najlepše etno dvorište” prvo mesto je osvojila Dragici Gajić iz Dulena, drugo Ješić Marku iz Vlakče, a treće Osnovna škola “Prota Stevan Popović” iz Čumića. U kategoriji “Najlepše park dvorište” pobedu je odnela Lidija Lazić iz Stragara, drugo mesto je pripalo Miroslavu Vučkoviću iz Vlakče, a treće Mirjani Jovanović iz Cerovca. Meštani Vlakče pokupili su sve nagrade u kategoriji “Najlepši detalj”, a prvo mesto je osvojila Nada Gajić, drugo Slavojka Ješić, a treće Draga Pavlović. 

Čestitajući dobitnicima nagrada, v.d. direktora Gradske turističke organizacije Kragujevac, Bojan Pavlović zahvalio se svim učesnicima jer doprineli da manifestacija “Dani otvorenih dvorišta” bude još uspešnija. 

Osnovni cilj manifestacije je promocija očuvanja životne sredine i ljudi koji se bave negovanjem i kultivisanjem svoje životne sredine, a ujedno i naše, a i prilika je da promovišemo seoski turizam za koji imamo nesvakidašnji potencijal u celoj Šumadiji i Pomoravlju”, rekao je Pavlović.

Manifestaciju “Dani otvoreni dvorišta” organizuju Gradska turistička organizacija u saradnji sa Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Najnovije vesti iz ove kategorije

f