Edis Durgutović: Gradonačelniče, koliki je Vaš udeo u nesreći Kragujevčana?

Petak, 15 Mart 2019 19:27Autor: infokg.rs

Na današnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca, žestoka i burna rasprava vodila se između jednog opozicionog odbornika i gradonačelnika Nikolića.

Na pitanje odbornika , Edisa Durgutovića, koliki je udeo u ukupnom dugu od 1.450.000 za obaveza prema Energetici gradskih preduzeća i ustanova, posledica neblagovrmenog činjenja aktuelne vlasti, budući da su razni dugovi nastali i nakon 2014. godine, navodeći kao jedan od primera predškolsku ustanovu Djurdjevdan, osnovanu 2015. godine.
Radomir Nikolić  je rekao da ja za te dugove odgovoran LDP zajedno sa bivšim gradonačelnikom. 

Na šta mu je Durgutović replicirao sledećim rečima:

“Licemerno i sramotno je od Vas, da LDP i mene, koji smo godinu i po dana participirali u vlasti sa Veroljubom Stevanovićem i to bez ozbiljne izvršne funkcije, optužujete za nastale dugove iz perioda prethodnih vlasti, a da pored sebe u gradskoj vladi imate stranke poput SPS-a koje su od 2004-e godine vlast, kao i pojedince koji su menjali stranke kao ćelav kape ne bi li opstajali u vlasti.”

"Treba da Vas je sramota gradonačelniče Nikoliću, optžujete mene za dugovanja prema energetici zato što ukazujem na vašu tromost i nesposobnost da blagovremeno, brzo i efikasno rešite probleme, što ističem činjenicu da ste vi nečinjenjem doprineli da dugovi narastu".

Najnovije vesti iz ove kategorije