InfoFoto: Ekonomski fakultet u Kragujevcu - ekfak.kg.ac.rs

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa Filmskim centrom Srbije

Autor: InfoKG
11:30 | Ponedeljak, 09 01 2023

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa Filmskim centrom Srbije.

Memorandum o poslovnoj saradnji potpisali su direktor Filmskog centra Srbije, Gordan Matić i dekan Ekonomskog fakulteta, Milena Jakšić.

Predmet ovog Memoranduma je poslovna saradnja u oblasti obrazovanja i promovisanja kulture. Povezivanje institucija visokog obrazovanja i institucija kulture ima za cilj jačanje međusobne saradnje radi ostvarivanja zajedničkih interesa koji su od važnosti za obostrani razvoj. To uključuje organizovanje gostujućih predavanja od strane delegiranih predstavnika Filmskog centra, a u dogovoru sa Fakultetom, unapređenje i razmenu znanja i praktičnih iskustava između potpisnika Memoranduma, formiranje programa studenstkih praksi i druge oblike saradnje koje partneri ocene kao korisne”, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji, direktor Filmskog centra Srbije, Gordan Matić je održao gostujuće predavanje studentima treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija sa modula Marketing, Menadžment i Turizam i hotelijerstvo.