Info

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa kompanijom Zepter (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Petak, 22 03 2019

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa kompanijom Zepter International. Na taj način, studentima ove visokoškolske ustanove biće omogućena stručna praksa u kompaniji Zepter, a nakon studija i eventualno zaposlenje.

Protokol o saradnji potpisali su dekan Ekonomskog fakulteta, Petar Veselinović i direktor prodaje kompanije Zepter International, Dragan Milošević. 

Mi kao kompanija, koja 30 godina svojim proizvodima i uz 100.000 konsultanata, koliko je trenutno zaposleno na globalnom nivou, na neki način, unpređujemo kvalitet života porodica širom sveta, danas činimo korak više. Omogućićemo u narednom periodu studentima kragujevačkog Ekonomskog fakulteta da karijeru počnu da grade u kompaniji Zepter. Prvenstveno u toku studiranja kroz praksu i obuku, a nakon završetka studija kroz zasnivanje radnog odnosa”, izjavio je direktor prodaje kompanije Zepter International, Dragan Milošević.

Na Ekonomskom fakultetu očekuju da će saradnja sa Zepterom biti uspešna i da će predstavljati najbolji primer spajanja teorije i prakse.

Potpisivanjem ovog protokola otvara se prostor za našu dvosmernu saradnju. To znači da i fakultet sebe pozicionira sa svojim studentima i svemu onome što oni treba naknadno, uz teorijska znanja, i praktično da nauče u ovakvim kompanijama. Sa druge strane, da kompanija Zepter u saradnji sa fakultetom organizuje određene seminare i prezentacije proizvoda, ali i da, na obostrano zadvoljstvo, realizujemo zajedničke projekte i širimo poslovanje i edukaciju i na prostoru Centralne Srbije”, kaže dekan Ekonomskog fakulteta, Petar Veselinović.

U kompaniji Zepter International očekuju da će ova saradnja dati izvanredne rezultate u narednim godinama. Naglašavaju da im je zadovoljstvo što će na ovaj način doprineti uspehu studenata Ekonomskog fakulteta u njihovoj budućoj profesionalnoj karijeri.

Smatramo da je veoma važno i da je velika privilegija da studenti završnih godina ovog fakulteta dobiju mogućnost obavljanja prakse, pa i eventualnog zapošljavanja u jednoj kompaniji, kakva je Zepter International. Naša kampanja zaštite života ljudi širom sveta je jedinstvena na globalnom nivou i bazira se na konstantnoj edukaciji i zapošljavanju novih generacija specijalizovanih menadžera. Zbog toga smatramo da upravo Ekonomski fakultet stvara te nove generacije menadžera i da će neko od njih postati deo kompanije Zepter i nastaviti da širi misiju ‘Živi zdravo, živi duže’”, rekla je PR kompanije Zepter International, Katarina Janićijević.

Podsetimo i da je, pored kompanije Zepter International, Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta poslednjih godina uspostavio saradnju sa brojnim ustanovama i institucijama. U ovoj visokoškolskoj ustanovi kažu i da su potpisali protokol o saradnji sa svim poslovnim bankama i većinom osiguravajućih kompanija. 

U poslednjih godinu dana akcenat stavljamo na realni sektor ekonomije, dakle, na kompanije gde će studenti, takođe, imati prostora i za praksu i da nešto novo nauče u realnom sektoru ekonomije. Dosadašnjim rezultatima sam zadovoljan, ali uvek može bolje”, izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta, Petar Veselinović. 

Na Ekonomskom fakultetu najavljuju da će u narednom periodu probati da sa kompanijama, poput Zeptera, ostavre saradnju i da od naredne akademske godine započnu sa realizacijom iste, a sve u cilju da se unapredi edukacija studenata i da nakon studija lakše dođu do posla.

Galerija slika