InfoFoto: Ekonomski fakultet Kragujevac

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa Narodnom bankom Srbije

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Petak, 11 10 2019

Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je zvaničnu saradnju sa Narodnom bankom Srbije. Tim povodom potpisan je i memorandum o poslovnoj saradnji u prostorijama Narodne banke Srbije u Beogradu. Cilj je da zajedničkim snagam ove dve ustanove, između ostalog, organizuju predavanja, praksu za studente, realizuju projekte. 

Memorandum su potpisali guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu Petar Veselinović.  

Ovim memorandumom utvrđuju se osnove za međusobnu saradnju između potpisnika Memoranduma, a imajući u vidu da Fakultet i Narodna banka Srbije imaju zajedničke interese i vrednosti u oblasti edukacije šire javnosti, a naročito studenata ekonomije o pitanjima koje se odnose na monetarnu i deviznu politiku i ulogu centralne banke, finansijski sistem, finansijske usluge i novac, kao i o drugim pitanjima u vezi sa poslovanjem Narodne banke Srbije”, saopšteno je sa Ekonomskog fakulteta.

Saradnja je uspostavljena kako bi se organizovala gostujuća predavanja i prezentacije predstavnika Narodne banke Srbije na Ekonomskom fakultetu, realizovali zajednički projekti i radionice, formirali programi studentskih praksi i stipendiranja master i doktorskih radova, ali sponzorisali i donirali projekti ove visokoškolske ustanove.